Volvo camioane autonome


În octombrie 2019, brandul suedez de vehicule comerciale a anunțat nașterea companiei Volvo Autonom Solutions, divizia dedicată dezvoltării și comercializării de soluții automate de camioane.

Volvo Trucks accelerează proiectarea și, în curând, și vânzările vehiculelor industriale autovehicule, cărora le dedică o divizie specifică Volvo Autonom Solutions. Producătorul suedez a construit deja prototipuri care călătoresc fără șofer, atât pe modele tradiționale, cât și pe proiecte noi în care cabina șoferului lipsește complet. În această etapă, Volvo afirmă că cercetările sale privind conducerea complet autonomă, care nu are șofer la bord, se limitează la zone închise,cum ar fi mine, terminale portuare și transfer între platformele logistice. “Soluțiile autonome de transport, bazate pe tehnologii de autoghidare și conectivitate, sunt potrivite pentru aplicații în care este necesar să mutați volume mari de mărfuri și materiale pe căi predefinite, în fluxuri repetitive. În astfel de situații, soluțiile de transport autonom pot crea valoare pentru clienți, contribuind la îmbunătățirea flexibilității, a exactității livrării și a productivității “, explică compania într-un comunicat.
În proiectul Șantierului Electric, manipularea materialelor dintr-o carieră a fost automatizată și electrificatăși „rezultatul a fost un mediu de muncă mai sigur și o reducere cu 40% a costurilor de gestionare și a emisiilor de dioxid de carbon de 98%”, în timp ce în mina norvegiană Brønnøy Kalk din Norvegia vor fi folosite camioane autonome Volvo FH în operațiuni comerciale pentru transportul calcarului pe o lungime de cinci kilometri. Dar cel mai inovativ proiect se numește Vera și este un vehicul autoghidat fără cabină, care va fi testat în curând pentru transportul semiremorcilor de la un centru logistic la un terminal portuar din Goteborg, Suedia.
Volvo subliniază că Volvo Autonom Solutions va înființa o nouă zonă de afaceri începând cu 1 ianuarie 2020, iar rezultatele sale financiare Volvo Solutions vor face parte din segmentul Truck. Între timp, compania suedeză a demarat procesul de recrutare pentru funcția de șef Volvo Autonom Solutions.