Mobilizare împotriva măsurilor Comisiei Europene care va schimba regulile privind șoferii


2015-09-20-bkin-verdiAzi 05 mai 2017, unul dintre liderii sindicatului german de servicii (Ver.di) a anunțat o mobilizare împotriva măsurilor Comisiei Europene care va schimba regulile privind șoferii de camioane și autobuze.  Se răspândește în Europa zvonul că in pachetul Inițiativelor rutiere, care urmează să fie prezentat de către Comisia Europeană până la sfârșitul lunii, vor exista noutăți importante cu privire la regulile de conducere și transportul vehiculelor grele. Astfel se multiplica inițiativele împotriva acestor măsuri de către unele sindicate.

Astăzi, el a informat sindicatul german Ver.di, că reforma ar include reducerea de repaus săptămânal și creșterea timpului de conducere săptămânal, prin modificarea Regulamentului 561/06. În special, organizația afirmă că perioada de repaus săptămânal poate fi redusă la 24 de ore, timp de trei săptămâni consecutive, și doar al patrulea ar ajunge la 48 de ore.

Sindicalistul  afirma că „trebuie să ne apărăm împotriva deteriorării timpului de conducere și de odihnă. În loc sa se preocupe de forța de muncă ilegala, Comisia Europeană intenționează să legalizeze dumpingul social“.