Scania contracareaza manipularea tahografului


Scania_gamma_2016_cisterna_strada

 ATENTIE LA MANIPULAREA TAHOGRAFULUI -NOI METODE DE DEPISTARE 

.Constructorul suedez , SCANIA , de vehicule comerciale in colaborare cu Inspectoratul de mediu si transport olandez incearca contracararea manipularii frauduloase a tahografului .

Aceasta colaborare a inceput in luna februarie , cand inspectorii au gasit zece cazuri la mai multe vehicule cu numere de inmatriculare letone , descoperind o forma de manipulare a tahografului mai complexa . Potrivit expertilor care au ajutat inspectorii olandezi sa descopere mecanismul de frauda , a fost pusa in aplicare prin inlocuirea unui cip cu un model identic dar care permite soferului sa puna tahograful in pozitia de repaus chiar si atunci cand camionul se deplaseaza.

Prin aceasta colaborare ,autoritatile olandeze au perfectionat instrumentele lor de diagnoza si control ,iar acum pot descoperi mai usor fraudele in controalele zilnice .

Aceste manipulari facute de profesionisti au fost facute cunoscute si retelei de service Scania , astfel incat sa poata efectua controale si sa intervina la vehiculele ce trec prin aceste service.