Greva șoferilor italieni de camioane in 29 mai 2017


italia

Confederatiile  Sindicatele Filt Cgil, Cisl Fit și Uiltrasporti au anuntat o grevă națională timp de patru ore în transportul rutier de mărfuri împotriva măsurilor pe care Comisia Europeană intenționează să ia referitor la timpul de odihnă și de conducere, aceste masuri au sa fie prezentate official pana la sfarsitul lunii mai .

Confederațiile sindicale italiene au anuntat ca aceasta greva este „preventiva“ (deoarece regulile nu au fost încă formalizate) aceasta greva va fi de patru ore pentru soferii de transport rutier de marfuri in data de 29 .05.2017 , modul de organizare va fi diferit de la o zona la alta decizia ramanand la nivel local.

Sindicalistii afirma ca aceste actiuni sindicale sunt facute pentru a contesta masurile ce le anticipeaza din partea Comisiei Europene privind modificarea reglementarilor timpului de conducere și odihna pentru șoferii de camioane și , de asemenea , directivele privind detasarea s-ar aplica doar daca conducatorul auto ar sta in o anumita tara mai mult de cinci zile.

Dupa anticiparile sindicatelor, perioada de repaus săptămânal s-ar schimba de la 45 de ore la 24 , prelungirea timpului de conducere rezultatat avea un impact negativ privind conditiile de viata ale soferilor cat si a sigurantei rutiere.

Sindicatele cred că noile reguli ce vor fi prezentate de Comisia Europeană  par sa legalizeze dumpingul social in loc de a reglementa pentru combaterea angajarilor ilegale si a concurentei neloiale.

De ultima ora—- in LIGURIA greva va fi de 24 de ore