Curtea confirmă arestarea provizorie a lui Roland Jost, proprietarul Jost Grup(a carui membru este si firma romaneasca Skiptrans SRL Cluj), acuzat ca a utilizat în mod ilegal 1100 soferi


skip

Proprietarul Jost Grup  cu sediul în Luxemburg, acuzat că a pus în aplicare un dumping social cu șoferii europeni va rămâne arestat, precauție luata până la începutul lunii iunie.

Proprietarul grupului a fost arestat după o operație de control cuprinzătoare organizata de autoritățile belgiene în douazeci de sedii ale grupului situate în Belgia, Luxemburg și România.
Avocații săi au depus o cerere de eliberare, dar in audierea din 12 mai 2017 , de la Curtea din Liege cererea a fost respinsa.
Suspecti sunt alti trei directori ai grupului (dar doi dintre ei sunt în libertate , cu supraveghere electronică). Avocații lui Roland Jost și a celuilalt aflat in arest au anunțat că vor face apel.

Actul de acuzare afirmă că Grupul Jost (societate infiintata in Belgia, dar apoi a transferat sediul social în Luxemburg) a utilizat în mod ilegal 1100 soferi angajați de filiale din Luxemburg și România. In aceste doua tari costurile forței de muncă sunt mai mici decât în Belgia,  astfel se face un prejudiciu la bugetul asigurarilor sociale belgiene de 55 de milioane de euro între 2014 și 2016.
Compania contesta acuzatiile si sunt uimiti de deciziile judecatorilor.

surse  
transportoeuropa si
http://www.jostgroup.com/our-network/