Jost Group investigat în Belgia pentru dumping social cu conducătorii auto


Jost_camion_operatore

De luni, 9 mai 2017 dimineața, poliția a efectuat o perchezitie  în filialele Jost Group , companie de camioane și logistică din Luxemburg unde se ancheteaza presupuse fraude în utilizarea conducătorilor auto străini.

Grupul Jost este suspectat in Belgia de abuz impotriva soferilor straini ,ca parte a unei strategii de dumping social. Operatiunea a inceput lunea trecuta , cand politia belgiana a intrat simultan in douazeci de sucursale ale companiei luxemburgheze pentru a verifica identitatea si actele soferilor prezenti.Intr-una dintre aceste facilitati , ofiterii au gasit mai multi soferi din romania care dormeau intr-un camion inmatriculat in Romania.

Această acțiune provine dintr – o anchetă ce a fost deschisă în Liège împotriva unei organizații active în Belgia, Luxemburg și România – dar , în Belgia sunt mai multe intreprinderi care practica dumpingul social , spun anchetatori . Scopul este de a reduce costurile fiscale și de securitate socială, luand lucratori din cele mai bune țări din punct de vedere fiscal – cum ar fi România și Luxemburg – pentru ai utiliza în mod eficient în Belgia.

Agenții de operare implicați au fost in jur de 84 ofiteri de diferite specialitati și după primele descinderi au fost ridicate patru persoane care sunt investigate. Actiunea este concertata si sunt implicate si autoritatile din Luxemburg și România. Acuzele au putea fi de trafic de ființe umane, fraudă, spălare de bani și conspirație.

Grupul Jost are o flotă de 1.300 de capete tractor și în 2016 a avut o cifră de afaceri de 270 de milioane de euro. Compania a emis o scurtă declarație , care a confirmat ca este cercetata și în acest caz afirma că „suntem acuzati pe nedrept de a practica dumping social, si alte conpani de transport au functionat asa , în Belgia și Luxemburg. Suntem complet legali în toate aspectele afacerii noastre și vom coopera pe deplin cu autoritatile. Activitatea continua la fel si sunt respectate intocmai toate contractele fiind  serviti toți clienții. ”

Membra a Jost Group  in Romania este firma SKIPTRANS S.R.L. CLUJ NAPOCA

sursa © TrasportoEuropa text si foto, alte surse  http://www.jostgroup.com/our-network/