Flag_of_Spain.svg (1)

Guvernul spaniol a aprobat vineri 26 mai Decretul -Lege Regal 9/2017 prin care se transpune in legislatia spaniola directivele europene 2014/67/UE respectiv 96/71/CE privind detasarea lucratorilor.

Obligațiile vizează inclusiv transportul rutier.

Acesta va permite un control mai bun a conditiilor angajatilor a terte tari care lucreaza si opereaza in Spania .

Acest decret prevede obligativitatea pentru toate companiile straine care detaseaza lucratori in Spania, sa respecte anumite cerinte si anume sa anunte inaintea furnizari unui serviciu in Spania, indiferent de durata acestuia, autoritatea spaniola a muncii printr-un sistem de comunicare pus la dispozitie de autoritatile spaniole.

In acelasi timp compania straina trebuie sa desemneze un reprezentant in Spania pentru a raspunde in fata autoritatilor de orice incalcare a legislatiei .

Regulamentul aprobat imputerniceste autoritatile spaniole de munca sa monitorizeze daca firma straina ce intentioneaza sa presteze servicii in Spania este o companie delocalizata (companie -casuta postala infiintata doar pentru costuri mici privind formta de munca, si nu are nici o activitate reala in tara de origine)

O sa revenim cu detalii la aplicarea acestui decret .